Bij A. Molenaar Zand & Grond B.V. kunt u verschillende soorten zand, grond en andere wegenbouwmaterialen online bestellen. We bezorgen het zand of het grond bij u thuis op een moment dat het voor u uitkomt. De bezorgkosten van uw bestelling worden gebaseerd op uw postcode en de hoeveelheid zand of grond die u bestelt.

Online zand bestellen Gouda

Bij A. Molenaar Zand & Grond kunt u terecht voor verschillende soorten zand. Afhankelijk van de wensen die u heeft kunt u de geschikte zandsoort kiezen. Om u een beeld te geven van de mogelijkheden van de verschillende zandsoorten, hebben we hieronder per zandsoort een overzicht gemaakt waar u het zand voor kunt gebruiken.

Ophoog- straatzand

Ophoogzand of vulzand is de goedkoopste zandsoort in het assortiment van Molenaar Zand & Grond. Het is daarmee zeer geschikt om in grote hoeveelheden te gebruiken, daarom wordt het vaak gebruikt als ophoogzand en straatzand.

Metselzand

Metselzand is de basis voor het maken van metselmortel en sommige betonmortels. Het is een fijne zandsoort met scherpe zijdes. Het metselzand is afkomstig uit rivieren en gezeefd op ongeveer een doorsnee van 0/2mm.

Brekerzand

Brekerzand is vrij grof. Het is daarmee perfect geschikt als een zandsoort die ingeveegd kan worden na het straten. Op die manier voorziet u de straat van extra stabiliteit. Door de grove structuur van het brekerzand, laat het ook goed water door. Brekerzand wordt in de volksmond soms ook wel inveegzand genoemd.

Drainzand

Drainzand is geschikt om als basis te dienen op een zwaardere ondergrond, denk hierbij bijvoorbeeld aan kleigrond. Op die manier wordt de kleigrond verschraald (losser gemaakt), bovendien wordt de onderliggende grond op die manier beter waterdoorlatend. Ook is drainzand geschikt om toe te passen in en rond drainagesystemen. Ten opzichte van drainagegrind is drainagezand namelijk voordeliger.

Andere materialen

Naast de verschillende zandsoorten zijn er ook andere materialen beschikbaar bij Molenaar Zand & Grond. Denk hierbij aan teelaarde, tuingrond, gebroken puin, yalibims 0/16mm en tuingrind 4/16mm. Wanneer u vragen heeft over een of meerdere materialen, neem dan vrijblijvend contact op. We helpen u graag bij het kopen van zand voor uw tuin of bedrijventerrein in Gouda en omstreken.