Molenaar Zand & Grond staat dagelijks voor u klaar om uw wegenbouwmaterialen te leveren in Krimpen aan den IJssel. Molenaar is gevestigd in Bergambacht, maar is in staat om uw bestelling af te leveren bij uw huis of bedrijventerrein. Bestel direct uw zand, grond of andere materialen in de webwinkel, of lees hieronder meer over het aanbod aan wegenbouwmaterialen.

Online zand bestellen Krimpen aan den IJssel

Binnen het aanbod van A. Molenaar Zand & Grond vindt u een breed aanbod aan zand. De verschillende soorten zand hebben ieder een specifieke toepassing. Onderstaand is een beknopt overzicht opgenomen van de verschillende soorten zand die u online kunt bestellen bij A. Molenaar Zand & Grond.

 1. Ophoog- Straatzand
  Ophoogzand of straatzand is uitermate geschikt om als ondergrond voor een trottoir of terras te gebruiken. De kleur en grootte van het ophoogzand is niet strikt bepaald, daarom zijn de kosten relatief laag en kan straatzand in grote hoeveelheden gebruikt worden.
 2. Metselzand
  Omdat metselzand erg fijn is en scherpe zijdes heeft, is het de perfecte basis voor metselmortel en betonmortel. Het meeste metselzand wordt gewonnen in het rivierengebied in het oosten van Nederland of in Duitsland.
 3. Brekerzand
  Ten opzichte van metselzand is brekerzand vrij grof. Dit maakt de zandsoort uitermate geschikt om in te vegen in een nieuw gelegde straat. Het biedt stabiliteit aan de nieuw gelegde tegels en klinkers en vult de lege ruimte tussen de tegels op.
 4. Drainzand
  Drainzand is zeer geschikt om kleigrond te verschralen. Door de kleigrond te verschalen (losser te maken), zorgt u ervoor dat de onderliggende grond beter water doorlaat.

Online grond bestellen Krimpen aan den IJssel

Bij A. Molenaar Zand & Grond kunt u twee soorten grond kopen:

 1. Teelaarde
  Teelaarde is geschikt om te gebruiken om er gewassen op te telen. Teelaarde wordt vaak gewonnen bij ontgravingen. Denk bijvoorbeeld aan het bouwklaar maken van specifieke gebieden.
 2. Tuingrond
  Tuingrond is rijk aan voedingsstoffen en wordt daarom vaak gebruikt als ondergrond bij het aanleggen van siertuinen. De kleur van tuingrond is zwarter dan die van teelaarde.

Gebroken puin

Gebroken is een mengsel van gebroken steen en betonpuin. Vaak wordt gebroken puin gebruikt om te dienen als funderingsmateriaal voor opritten of als fundering voor een terras.

Yalibims

Net als gebroken puin wordt yalibims vaak gebruikt als funderingsmateriaal. In vergelijking tot gebroken puin is yalibims erg licht. Dit maakt het geschikt om als funderingsmateriaal te dienen als fundering voor wegen. Yalibims is overigens kostbaarder dan gebroken puin.

Tuingrind

A.Molenaar heeft in het aanbod ook tuingrind opgenomen. Tuingrind kan dienen als decoratie in tuinen of als materiaal voor uw oprit. Op dit moment heeft A. Molenaar Zand & Grond tuingrind van de maat 4/16 in het assortiment. Dit is een gangbare maat om in uw tuin te gebruiken.