Molenaar is in 1941 gestart als loonbedrijf voor de landbouw. De oorlogsjaren waren geen makkelijke jaren om een gezond bedrijf op te zetten. Bij de boeren in Bergambacht en omgeving was er echter voldoende werk. In de loop van de jaren groeit het bedrijf en zodra de mechanisatie zich heeft ingezet, komt er een tak ‘kraanverhuur’ bij.

In 1977 echter wordt het loonbedrijf en de kraanverhuur weer gesplitst. De kraanverhuur wordt afgestoten en het loonbedrijf gaat zich steeds meer richten op het grondwerk in opdracht van verschillende opdrachtgevers. Zo waren de boeren in de regio belangrijk voor Molenaar, maar werd er ook groei gerealiseerd door werk aan te nemen van andere opdrachtgevers.

 

In 1989 wordt het bedrijf, dat tot nu toe van vader op zoon is overgegaan, versterkt met de komst van neef André Molenaar. Die heeft inmiddels zijn aannemersdiploma gehaald. Dat komt goed uit, want vanaf die tijd neemt het boerenwerk af en gaat het bedrijf zich steeds meer richten op de grond-, weg- en waterbouw.

In 2014 wordt zandhandel Visser overgenomen. Het bedrijf gaat verder onder de naam A. Molenaar Zand en Grond BV en levert hoogwaardige materialen aan de bouw, maar ook aan particulieren.